Anketa

V zgornjem levem kotu boste našli povezavo do ankete lahko pa jo začnite reševati kar takoj z ustreznim klikom na spodnji povezavi.

Ker imamo ljudje različne definicije kaj manga dejasnko je naj omenim, da pod bralce mange spadate vsi, ki berete fizične, digitalne in tankobon/knjižne izdaje mang. Vsi ki berete mesečnike, tednike in vsi ki prebirate doujinshi/samozaložniške izdaje. Internetne izdaje mang (pri nas bolj poznane kot webcomics) prav tako veljajo. V kolikor berete le eno ali vse od naštetih kategorij, ni pomembno. Dokler je vsaj en avtor stripa Japonec/Japonka (primer: Princesa Ai, Muyung), ali je strip najprej objavljeno na Japonskem oz. avtor izdaja svoje stripe le na Japonskem (primer: Defense Devil, Sun-Ken Rock) se delo lahko v najširšem smislu smatra kot manga. S tem v mislih primerno izberite eno od spodnjih anket. Anime ljubitelji prosim preberite opombo nižje v prispevku.

Vi, mange in Japonska je anketa namenjena vsem tistim, ki so vam mange ljube in jih berete dnevno oz. preberete vsaj kakšno na mesec. Anketa vam bo vzela med 15 do 20 minut časa.

Vi in Japonska je anketa namenjena vsem tistim, ki ste kdaj poskusili brati kakšno mango pa jih nikdar niste vzljubili. Namenjena je prav tako vsem, ki ne poznate tega medija oz. preberete le kakšen naslov letno. Anketa vam bo vzela približno 5 minut časa.

Naj omenim še, da anketo lahko rešujete vsi, ki ste jo sposobni razumeti. Slovensko državljanstvo za reševanje ankete ni pomembno. V kolikor le tega ne posedujete pa vas naprošam, da to napišete, kjer vprašanje to od vas zahteva.

Ker je druga anketa daljša oz. nikoli ne veš kaj lahko prekine vaše internetno brskanje imata obe anketi možnost začasnega shranjevanja vaših rešenih odgovorov, tako da se lahko vedno vrnete kasneje iz rešite anketo do konca. V primeru, da bi radi to funkcijo izkoristili kliknite na gumb “Nadaljuj kasneje”, ki ga boste našli na spodnjem levem kotu. Sistem vas bo preusmeril na stran, kjer boste izpolnili zahtevane podatke, nato lahko mirno nadaljujete s reševanjem ankete oz. po želji prekinete. Ob vrnitvi vas bo sistem avtomatsko preusmeril na odgovor, kjer ste se ustavili; v primeru izbrisanih piškotkov in internetne zgodovine pa lahko svoje podatke ponovno naložite s klikom na “Naloži nedokončano anketo”, ki ga boste našli na spodnjem levem kotu prve strani ankete (od vas bodo zahtevani podatki, ki ste jih vpisali pri shranjevanju vaših odgovorov).

V primeru, da mang praktično ne berete (ie. v povprečju preberete manj kot za en (1)  zvezek mange v  enem (1) mesecu), a zato gledate veliko animejov, vas prosim, da se vzdržite reševanja ankte. Žal ni ne prva ne druga anketa primerna za vas, vaša udeležba pa bi dala napačne rezultate in predstavo o pravih manga bralcih oz. tistih ki mang ne berjejo.

Poleg tega naprošam vse, ki ste anketo že imeli priložnost izpolniti v papirnati obliki, da se vzdržite in ne rešujete še internetne verzije.

Ker je uspešnost te ankete odvisna od števila udeležencev bi posila, da vest o anketi posredujete vsem ljudem v vaših krogih, ki bi jih utegnila zanimati. Kljub temu, da sama poznam kar lepo število manga bralcev pa vem, da s tem še zdaleč ne pokrijem večine ljubiteljev, ki se trenutno nahajajo v Sloveniji .

V primeru nevšečnosti, nejasnosti ali dodatnih vprašanji pa le pišite v komentarjih te objave ali pa pišite na moj elektronski naslov: kunstelj [pika] k [pri] gmail [pika] com (nadosmestite z ustreznimi znaki).

DODANO: Pri vprašanju “katerega leta ste dosegli vašo najvišjo stopnjo izobrazbe” sem v oklepaju dodala “letnica”. Vprašanje namreč od vas zahteva letnico, nekateri od vas pa vztrajno vpisujete starost pri kateri ste dosegli najvišjo stopnjo izobrazbe.

EDIT: Anketo se bo zaključila s koncem sebtembra.

EDIT: Anketa je zaključena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *