Leto in pol kasneje… v bistvu 4 leta kasneje

Ob prvi registraciji domene sem v mislih imela samo podporo in promocijo ankete, ki sem jo izvajala. Ob zaključku pa je ta stran izgubila na pomenu. Glede na to, da je domena sestavljena iz mojega imena in priimka jo imam namen od zdaj naprej izkoristiti (upam da) za vse ostalo delo, ki ga izvajam v povezavi s Japonsko. Večina bi se morala vrteti okoli mang, a to še zdaleč ne bo edina tema.

V preteklhem letu in pol 4 letih sem imela možnost predavati na še nekaj lokacijah, ki jih tu žal nisem omenila, a na obisku samih predavanj se to gotovo ni poznalo. Veseli me, da postajajo moja predavanja vedno bolj obiskana. In ravno tako kot si drznem to razlagati, da zanimanje za poznavanje mang tudi drugače, kot pa samo preko branja, raste tudi zanimanje še za kaj drugega kot samo zgodovino.

Pa naj omenim nekaj izmed bolj vidnih dogodkov:

7. 11. 2011 – predavanje o zgodovini mang – sodelovanje s veleposlaništvom Japonske v Sloveniji kot del programa, ki so go organizirali za Teden Japonske v Ljubljani.
7. 12. 2012 – pogovor o mangi za RTV v njihovi oddaji Kulturni fokus naslovnjeno Japonska – dežela vzhajajočega sonca (@31min)
15. 12. 2012 – predavanje o zgodovini mange in razvoju shoujo mange za Makkon – prireditev japonske pop-kulture.

Ostalo ni ravno omembe vredno. Kot je razvidno sem frekvenco javnih nastopov precej zmanjšala. V letu 2013 nisem predavala nič saj sem se že od samega začetka pripravljala na mojo pot na Japonsko. Na Japonskem sem preživela od oktobra 2013 do konec avgusta 2014. Nekaj malega sem o tem pisala na mojem twitter-ju, kaj več pa morda napišem še tu. Leto na Japonskem mi je prineslo kar nekaj novih idej in spoznanj.
Ob vrnitvi sem izkoristila na hitro ponujeno priložnost in spet predavala na Makkon-u, tokrat povsem drugo tematiko in skupaj v sodelovanju s Miha Jenkom.

13.12.2014 – Predavanje o Otaku kulturi skozi zgodovino skupaj s Miha Jekom “Cyth”, na Makkon-u (žal slovenskega sporeda ni več)

Trenutno pa hitim, da končam šolo.
Toliko za enkrat kaj več pa v naslednjih dneh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *